Logo WSP West-Brabant

Talent staat centraal bij succesvolle Meet & Greet bij Brabantse Delta

Op donderdag 26 oktober heeft een bijzondere Meet & Greet plaatsgevonden bij waterschap Brabantse Delta in Breda. Met hulp van het UWV en gemeente Breda (beide onderdeel van WSP West-Brabant) maakten 30 werkzoekenden kennis met de mogelijkheden van werken bij het waterschap. Daarbij ging het niet om vacatures, maar stond het aanbod van de kandidaten centraal: welke talenten, achtergronden en kennis hebben zij te bieden die Brabantse Delta verder kunnen helpen?

Werkgevers Servicepunt West-Brabant - header

Waterschap Brabantse Delta biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen binnen verschillende werkgebieden. Zo zijn er mooie banen in het onderhoud en facilitaire zaken, maar ook de IT, groen en administratie. Toch was de vraag van het waterschap niet het vertrekpunt van deze Meet & Greet; de match moest worden gevonden op basis van de achtergrond van de kandidaten.

Wat heb je in jouw mars? Waar ben je goed in? Wat motiveert je? Door de antwoorden op deze vragen te achterhalen, leerden de (team)managers van Brabantse Delta de mens achter de werkzoekende kennen. Zo konden ze een eerlijke inschatting maken wie op basis van persoonlijkheid, achtergrond en skills zou passen op één van de afdelingen binnen de Brabantse Delta. De eerste stappen zijn daartoe gezet: er zijn diverse vervolggesprekken ingepland.

Wil je ook een Meet & Greet organiseren? Of ben je benieuwd naar andere manieren om in contact te komen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Neem vrijblijvend contact met ons op. We adviseren je kosteloos over de mogelijkheden.

Werkgevers Servicepunt West-Brabant - IMG-20231030-WA0042-002
 • Podcast Werkwoord #4: Re-integreren

  Hoe ga je om met werknemers die lange tijd afwezig zijn door ziekte of overbelasting? Hoe voorkóm je dat ze in de ziekenboeg moeten plaatsnemen? Wie draagt daarvoor de verantwoordelijkheid? En wat is de rol van beleid rond re-integratie in dit hele verhaal?

  Lees meer

 • Podcast Werkwoord #3: Technologiseren

  Exoskeletten, artificial intelligence en augmented reality: de Engelse termen vliegen je om de oren als je je gaat verdiepen in nieuwe technologie. Is de inzet van dit soort nieuwe technologieën een realistische oplossing voor dreigende personeelstekorten? Kunnen ze helpen om meer mensen te laten meedoen op de arbeidsmarkt? En hoe haalbaar zijn al die technieken…

  Lees meer

 • Podcast Werkwoord #2: Verzilveren

  De arbeidsmarkt piept en kraakt, en als we niet uitkijken gaat steeds meer personeel dat ook doen. Fysiek belastend werk kan de inzetbaarheid van vooral oudere medewerkers flink beperken, terwijl mensen juist langer moeten doorwerken en iedereen zo hard nodig is op deze arbeidsmarkt. In deze tweede aflevering bespreken we duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

  Lees meer