Logo WSP West-Brabant

Talent staat centraal bij succesvolle Meet & Greet bij Brabantse Delta

Op donderdag 26 oktober heeft een bijzondere Meet & Greet plaatsgevonden bij waterschap Brabantse Delta in Breda. Met hulp van het UWV en gemeente Breda (beide onderdeel van WSP West-Brabant) maakten 30 werkzoekenden kennis met de mogelijkheden van werken bij het waterschap. Daarbij ging het niet om vacatures, maar stond het aanbod van de kandidaten centraal: welke talenten, achtergronden en kennis hebben zij te bieden die Brabantse Delta verder kunnen helpen?

Werkgevers Servicepunt West-Brabant - header

Waterschap Brabantse Delta biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen binnen verschillende werkgebieden. Zo zijn er mooie banen in het onderhoud en facilitaire zaken, maar ook de IT, groen en administratie. Toch was de vraag van het waterschap niet het vertrekpunt van deze Meet & Greet; de match moest worden gevonden op basis van de achtergrond van de kandidaten.

Wat heb je in jouw mars? Waar ben je goed in? Wat motiveert je? Door de antwoorden op deze vragen te achterhalen, leerden de (team)managers van Brabantse Delta de mens achter de werkzoekende kennen. Zo konden ze een eerlijke inschatting maken wie op basis van persoonlijkheid, achtergrond en skills zou passen op één van de afdelingen binnen de Brabantse Delta. De eerste stappen zijn daartoe gezet: er zijn diverse vervolggesprekken ingepland.

Wil je ook een Meet & Greet organiseren? Of ben je benieuwd naar andere manieren om in contact te komen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Neem vrijblijvend contact met ons op. We adviseren je kosteloos over de mogelijkheden.

Werkgevers Servicepunt West-Brabant - IMG-20231030-WA0042-002
 • Meer WW-uitkeringen verwacht in West-Brabant

  De krapte op de West-Brabantse arbeidsmarkt is over zijn absolute piek heen. De economie kwam afgelopen jaar in een milde recessie terecht, het aantal vacatures daalde licht, en de dalende […]

  Lees meer

 • Podcast Werkwoord #1: Aanboren

  Welke alternatieve methoden zijn er om nieuwe medewerkers te vinden, nu het zo lastig blijft om vacatures te vervullen? Welke rol spelen versnelde zij-instroomtrajecten daarin? En hoe kun je dat als werkgever aanpakken?

  Lees meer

 • Koffietijd: Arbeidsrecht & Generaties op het werk

  Hoe ga je slim om met generatieverschillen op de werkvloer? Wat is de kracht van verschillende generaties? Hoe ziet de arbeidsmarkt er op dit moment uit? En wat zijn de […]

  Lees meer