Logo WSP West-Brabant
Na zes jaar weer aan het werk! - WSP West Brabant

Na zes jaar weer aan het werk!

De Rooy Hoveniers uit Dussen is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1940. Ben is de regelaar en Günther zet zijn handtekening onder de ontwerpen. Met een team van 20 medewerkers worden de tuinontwerpen van De Rooy Hoveniers uitgevoerd en onderhouden. Sinds kort behoort ook Georgie Vink uit Almkerk tot deze trotse club.

Georgie had al meer dan zes jaar niet gewerkt. Hij is een alleenstaande vader en fulltime werken lukte daardoor niet wat in veel banen een vereiste is. Joep van den Boogaard, casemanager van Gemeente Altena heeft hem toen aangemeld voor een activeringstraject richting “groen” bij MidZuid. Ellen Weeland, consulent MidZuid: “Georgie heeft bij ons opnieuw arbeidsritme kunnen opbouwen en laten zien dat hij wil en kan.”

Gedurende het traject is Claudia Versteeg van WSP, regio Dongemond ingeschakeld om samen op zoek te gaan naar een betaalde baan. De Rooy Hoveniers is een klant van haar en heeft zich gecommitteerd aan het project Perspectief op Werk. Door middel van werken en leren worden mensen branchegericht opgeleid, in dit geval binnen de groenvoorziening. Claudia: “De Rooy heeft de moeite genomen om te kijken naar een parttime functie voor Georgie. Hierdoor past het als een jas en kan Georgie zijn werk combineren met de zorg voor zijn jongens.” Een mooi voorbeeld van een succesvolle plaatsing!

Inmiddels heeft Georgie laten weten als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Wij wensen Georgie veel succes!

 • Meer WW-uitkeringen verwacht in West-Brabant

  De krapte op de West-Brabantse arbeidsmarkt is over zijn absolute piek heen. De economie kwam afgelopen jaar in een milde recessie terecht, het aantal vacatures daalde licht, en de dalende […]

  Lees meer

 • Podcast Werkwoord #1: Aanboren

  Welke alternatieve methoden zijn er om nieuwe medewerkers te vinden, nu het zo lastig blijft om vacatures te vervullen? Welke rol spelen versnelde zij-instroomtrajecten daarin? En hoe kun je dat als werkgever aanpakken?

  Lees meer

 • Koffietijd: Arbeidsrecht & Generaties op het werk

  Hoe ga je slim om met generatieverschillen op de werkvloer? Wat is de kracht van verschillende generaties? Hoe ziet de arbeidsmarkt er op dit moment uit? En wat zijn de […]

  Lees meer