Logo WSP West-Brabant
Banenmarkt 'WERK voor iedereen' groot succes - WSP West-Brabant

Banenmarkt ‘WERK voor iedereen’ groot succes

Op 18 mei vond het evenement WERK voor iedereen plaats bij MidZuid in samenwerking met WerkgeversServicepunt West-Brabant. Een speciaal event voor leerlingen uit het praktijk- en voortgezet speciaal onderwijs en voor werkzoekenden met een doelgroepverklaring participatiewet.

Kennismaken met werkgevers uit West Brabant

Ruim 120 bezoekers maakten kennis maken met 11 bedrijven uit de regio op het stage- en werkplein. Ook presenteerden 6 enthousiaste werkgevers zichzelf, waarin de aanwezigen het bedrijf en de werkzaamheden leerden kennen. “We hopen door deze ochtend te organiseren dat zowel werkgevers als inwoners in relatief korte tijd een goed beeld krijgen van elkaar. Met als doel een baan of stage vinden die echt past. Voor de dienstverlening aan werkgevers werken we nauw samen met WerkgeversServicepunt West-Brabant. Door deze verbinding lukt het nog beter om meer inclusiviteit bij werkgevers mogelijk te maken”, aldus Peter Volkers, manager werkgeversdienstverlening en ontwikkeling bij MidZuid en manager WSP, subregio Dongemond.

 • Podcast Werkwoord #4: Re-integreren

  Hoe ga je om met werknemers die lange tijd afwezig zijn door ziekte of overbelasting? Hoe voorkóm je dat ze in de ziekenboeg moeten plaatsnemen? Wie draagt daarvoor de verantwoordelijkheid? En wat is de rol van beleid rond re-integratie in dit hele verhaal?

  Lees meer

 • Podcast Werkwoord #3: Technologiseren

  Exoskeletten, artificial intelligence en augmented reality: de Engelse termen vliegen je om de oren als je je gaat verdiepen in nieuwe technologie. Is de inzet van dit soort nieuwe technologieën een realistische oplossing voor dreigende personeelstekorten? Kunnen ze helpen om meer mensen te laten meedoen op de arbeidsmarkt? En hoe haalbaar zijn al die technieken…

  Lees meer

 • Podcast Werkwoord #2: Verzilveren

  De arbeidsmarkt piept en kraakt, en als we niet uitkijken gaat steeds meer personeel dat ook doen. Fysiek belastend werk kan de inzetbaarheid van vooral oudere medewerkers flink beperken, terwijl mensen juist langer moeten doorwerken en iedereen zo hard nodig is op deze arbeidsmarkt. In deze tweede aflevering bespreken we duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

  Lees meer