Logo WSP West-Brabant
Meer instroom zorgpersoneel dankzij samenwerking gemeente Breda en Thebe - WSP West Brabant

Succesverhaal in samenwerking

Samenwerken is en blijft voor ons als WerkgeversServicepunt West-Brabant een hot topic. Met veel partijen is dit soms een uitdaging maar met z’n allen hebben we altijd één groot gemeenschappelijk doel voor ogen: en dat is iedereen die kan laten participeren binnen de maatschappij door middel van werk. En hoe mooi is het dan wanneer je zulke succesverhalen kunt delen. In dit geval hebben we onze handen ook weer ineen geslagen met als resultaat een heel gelukkig gezin én een trotse werkgever!      

Anne Couweleers is eigenaar van Reflex Schoonmaakbedrijf uit Made. Met behulp van Coen Broeders, adviseur van WerkgeversServicepunt West-Brabant, is ze een tijd geleden gestart met inclusief ondernemen. Zo is onlangs Wegahta Kesete het gezellige schoonmaakteam komen versterken. Anne: “Ik was op zoek naar een nieuwe medewerker voor twee panden in Made. Ellen Weeland van WSP verzorgt de matching van werkzoekenden aan werkgevers in regio Drimmelen. Zij vertelde dat ze daar een goede kandidaat voor op het oog had. We zijn erg blij met Wegahta, ze is een hele lieve, spontane en hardwerkende dame.”

Ellen vult aan: “Via Jurgen van Hoof, werkmakelaar van Gemeente Drimmelen, had ik de vraag uitstaan om een baan te zoeken voor Wegahta. Ze woont sinds vier jaar samen met haar man en drie kinderen in Nederland en zijn goed geïntegreerd. Haar man Elias hebben we al eerder aan het werk geholpen en nu was het haar beurt.”  Wegahta vervolgt: “ Ik heb nooit eerder een baan in Nederland gehad. Reflex Schoonmaakbedrijf is mijn eerste werkgever. Ik heb het onwijs naar mijn zin. Anne is een hele fijne werkgeefster en ik ben jullie allen heel dankbaar.” Wij zijn ook dankbaar én trots. Trots op de samenwerking, trots op het resultaat en nog trotser op de mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt!

 • Meer WW-uitkeringen verwacht in West-Brabant

  De krapte op de West-Brabantse arbeidsmarkt is over zijn absolute piek heen. De economie kwam afgelopen jaar in een milde recessie terecht, het aantal vacatures daalde licht, en de dalende […]

  Lees meer

 • Podcast Werkwoord #1: Aanboren

  Welke alternatieve methoden zijn er om nieuwe medewerkers te vinden, nu het zo lastig blijft om vacatures te vervullen? Welke rol spelen versnelde zij-instroomtrajecten daarin? En hoe kun je dat als werkgever aanpakken?

  Lees meer

 • Koffietijd: Arbeidsrecht & Generaties op het werk

  Hoe ga je slim om met generatieverschillen op de werkvloer? Wat is de kracht van verschillende generaties? Hoe ziet de arbeidsmarkt er op dit moment uit? En wat zijn de […]

  Lees meer