Open Hiring: een werknemer zonder sollicitatiegesprek

Ben je al bekend met Open Hiring? Bij Open Hiring neem je mensen direct aan die wíllen werken, zonder vragen te stellen. Er is geen sollicitatiegesprek of cv nodig. Het enige dat telt is dat iemand, die geschikt is om de functie uit te voeren, aan de slag gaat. Open Hiring biedt dus perspectief voor mensen die (on)bewust worden uitgesloten in het werving-en-selectieproces. Bijvoorbeeld vanwege ontbrekende diploma’s, hun achternaam, leeftijd of persoonlijke omstandigheden. De praktijk bewijst het: je krijgt met Open Hiring gemotiveerde mensen die willen laten zien wat ze waard zijn. 

Netwerk vergroten

Maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation - de organisatie die Open Hiring op de Nederlandse arbeidsmarkt heeft geïntroduceerd - zoekt samen met WSP West Brabant bedrijven die met Open Hiring aan de slag willen. Inmiddels sluiten steeds meer bedrijven zich aan met als missie: steeds meer mensen aan het werk!

Meer informatie

Wil je meer weten over Open Hiring? Een boekje open over Open Hiring beschrijft de gedachte achter het principe en de werkwijze. 

Doe jij ook mee?

Ben je klaar voor Open Hiring in jouw organisatie of wil je er meer over weten? Dan nodigen wij je graag uit voor een telefonisch gesprek. Mail je gegevens naar: Werkgeversservicepunt-West-Brabant@uwv.nl dan nemen wij contact met je op!