Van een Wajong-uitkering naar baan als schilder

MVO is voor Schilderwerken Schilders de normaalste zaak van de wereld

20160414-schilderwerken-schilders

De Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten (Wajong) helpt jongeren met een handicap of een langdurige ziekte bij het vinden van passend werk of geeft ondersteuning tijdens een opleiding en zorgt voor (een aanvulling op het) inkomen. Perry is een van de vele jongeren met een Wajong status. Om hem te helpen in zijn zoektocht naar de juiste baan bood het UWV hem een traject aan. Dit traject kon hij volgen bij werkbedrijf !GO voor mensenwerk (!GO) en was een pilot-samenwerking tussen UWV en het werkbedrijf. De doelstelling van het traject was om Perry te plaatsen bij een reguliere werkgever.  

Achtergrond

Perry had een opleiding tot schilder gevolgd, wilde hier graag zijn beroep van maken maar kon moeilijk werk vinden. Tijdens de start van het traject is hij begonnen bij de groenvoorziening van !GO. Iets heel anders dan schilder en niet het beroep dat hij wilde uitvoeren in de toekomst, maar alles was voor Perry beter dan ‘thuis zitten’.

Begeleiden naar werk

Perry begeleiden naar een baan op de reguliere arbeidsmarkt had een extra uitdaging, omdat Perry een auditieve beperking heeft. Dit houdt in dat het horen in enige mate beperkt is. Dit maakt communiceren voor Perry lastig, maar ook communiceren met Perry is moeilijker. Ook het werken op grote hoogtes is lastig voor Perry en hij heeft een langzamer werktempo dan de gemiddelde werknemer. Aspecten waar een toekomstig werkgever rekening mee moet houden.

Schilderwerken Schilders

De perfecte werkgever voor Perry werd gevonden: Schilderwerken Schilders in Tilburg. Directeur/eigenaar Ton Schilders vertelt: “Wij hebben veel opdrachten bij zorginstellingen en hebben ervaring met mensen met arbeidsbeperking. Wij zien MVO als het zoeken naar een zorgvuldige balans tussen kosten, winst, milieu en de belangen van haar klanten, medewerkers en de samenleving. Ons bedrijf biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en na het gesprek met Perry wilden we hem zeker een kans geven.”

Terug naar overzicht