Trainingen Harrie©

U beslist om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie hier klaar voor is?

Zoek Harrie©
Uit onderzoek blijkt dat wanneer een naaste collega een werknemer met een arbeidsbeperking goed ondersteunt, de kans op succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk stijgt. Om deze reden hebben CNV Jongeren en Vilans Harrie© in het leven geroepen. Harrie© is de personificatie van de ideale collega. Harrie© staat voor: hulpvaardig, alert, realistisch, rustig, instruerend en eerlijk.

Trainingsaanbod
WerkgeversServicepunt West-Brabant helpt u om een goede Harrie© te worden, te vinden of te ondersteunen.
Daarvoor bestaan een aantal trainingen:

  • Expeditie Harrie© ‘Wie wordt Harrie©?’: Bijeenkomst van ongeveer twee uur met het gehele team, waarbij we kijken welke werknemer het beste de rol van Harrie© op zich kan nemen.
  • Expeditie Harrie© ‘Afdeling Harrie© proof’: Tijdens deze twee uur durende bijeenkomst bereiden we het gehele team voor op de komst van de nieuwe collega. We gaan op zoek naar de Harrie© kwaliteiten in het team, zodat de afdeling Harrie© proof wordt. De expeditie verhoogt het draagvlak voor het succesvol in dienst nemen van de nieuwe collega.
  • Harrie© Helpt-training: Training waarbij we de (toekomstige) Harrie© voorbereiden op zijn/haar rol en hij/zij ervaringen uit kan wisselen met gelijkgestemden. Deze training duurt twee dagen.

Interesse?
Maak via de website en filmpje kennis met Harrie©. Bekijk ook de ervaring van Mohamed El Harouchi, chefkok restaurant Solo: ‘We waren niet op zoek naar een Wajonger, maar naar een afwasser’
Neem vrijblijvend contact op.

Deel deze pagina

Wist u dat...

  • wanneer een naaste collega een werknemer met een arbeidsbeperking goed ondersteunt, dit de kans op succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk verhoogt?
  • door Harrie© in te zetten mogelijk externe jobcoaching niet nodig is? Uw bedrijf kan zelfs een tegemoetkoming krijgen voor interne jocoaching als u deze zelf verzorgt.