,,Solliciteren 3.0 is hopelijk een blijvertje”

Digitale Meet & Greet XXL West-Brabant

,,Solliciteren 3.0 is hopelijk een blijvertje”

Van de nood een deugd maken. We worden er in deze tijden van corona steeds beter in. Wat doe je bijvoorbeeld als je weet dat er in West-Brabant vele werkzoekenden met een beperking staan te popelen om kennis te maken met even zo vele inclusieve werkgevers? Maar dat je ze niet bij elkaar kunt brengen vanwege de coronamaatregelen? Dan trek je alles uit de kast om te knallen met een online variant: de digitale Meet & Greet XXL West-Brabant!

Meet & Greet XXL

Ingemar Witberg, senior adviseur werkgeversdiensten bij het WerkgeversServicepunt (WSP) West-Brabant timmerde het evenement deze zomer vol enthousiasme in elkaar. Dat deed ze samen met Onbeperkt aan de Slag. Deze sociale onderneming (met als missie meer diversiteit op de arbeidsmarkt) had ook al vaker met dit bijltje gehakt. Na een succesvolle try-out in Utrecht was nu Breda aan de beurt. De doelstelling: kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt matchen met 40 West-Brabantse bedrijven en organisaties die zitten te springen om personeel.

De Meet & Greet XXL begon op 29 september met een digitaal ontbijt. Werkgevers ‘met een open blik’ spraken aan het begin van de dag uit dat ze zoveel mogelijk mensen serieuze kansen willen bieden op de arbeidsmarkt. Grote landelijke organisaties als de Belastingdienst, UWV, ABN Amro of de Kamer van Koophandel aten online een broodje mee. Ook regionale werkgevers als zorgaanbieder Tante Louise en diverse installatie- en schoonmaakbedrijven schoven aan. Een veelbelovende start van de dag met volop aanbod van werk. En meer dan genoeg vraag .. 137 werkzoekenden hadden zich ingeschreven voor maar liefst 341 online videogesprekken. Wat je zegt .. Meet & Greet XXL!

 videogesprek-1

Foto: Ombudsspits Mark de Groot van Onbeperkt aan de Slag in een oefensessie met recruiter Sanne Houx van Van Dorp Bouw  één van 40 deelnemende bedrijven aan de Meet & Greet XXL West-Brabant.

 

Digitale carroussel

Hooggespannen verwachtingen dus. Ingemar Witberg moest na het ontbijt nog een paar uur afwachten of ze ook waar gemaakt zouden worden. Pas na de lunch ging de enorme digitale carroussel draaien. Ingemar kon al snel opgelucht ademhalen. Het was – afgezien van een enkele digitale hapering – allemaal perfect geregeld via het Powerpunt van Onbeperkt aan de Slag. Ook administratief stond het online evenement als een huis. Bij de aanmelding konden werkzoekenden aan het UWV doorgeven met welke werkgevers ze in gesprek wilden gaan. Vervolgens kregen kandidaten per werkgever een aparte link in hun mailbox om in te bellen. Even klikken en ‘ding dong’ .. je kon je zelfs met een virtueel deurbelletje aanmelden bij misschien wel je toekomstige werkgever. Hoe leuk is dat?!

 

Stoom afblazen in het cafe

Tussen de gesprekken door konden kandidaten stoom afblazen in het digitale café dat speciaal voor deze middag de deuren had geopend. Een welkome afwisseling om even te ontspannen. Want hoe je het ook wendt of keert. Het mag dan ‘slechts’ een online kennismaking zijn van maximaal 10 minuten. Het blijft toch een soort mini-sollicitatie. Dan is het fijn om achteraf even te kunnen sparren met andere werkzoekenden. Bijvoorbeeld ‘dat het zo jammer is dat veel werkgevers mensen zoeken voor minimaal 32 uur’. Voor kandidaten met een beperking vaak een onmogelijke opgave. Of dat je minder kansen hebt ‘als je niet in het doelgroepenregister zit’. Meestal zoeken werkgevers eerst daar om de doelstellingen van de banenafspraak te halen. Terwijl er ook veel mensen thuis zitten met een WIA, Wajong of WW-uitkering .. Een beetje mopperen moest kunnen in het café. Toch waren ook daar de reacties overwegend positief. Dat strookt met de evaluatie van het evenement: 71% van de ingeboekte gesprekken kreeg de beoordeling ‘geslaagd’.

 

Vervolggesprekken

Door de coronabeperkingen en vanwege de positieve uitkomsten lijkt digitaal matchen dus voorlopig niet meer weg te denken. En hopelijk blijft dat zo, zeker als het aan Ingemar Witberg van WSP West-Brabant ligt: ,,Fysieke evenementen zoals de Match van West-Brabant in 2019 zijn fantastisch om mee uit te pakken. Ik hoop ook zeker dat we zoiets snel weer kunnen organiseren. Tot die tijd zijn deze digitale varianten een prima alternatief. Sterker nog: ook na de coronacrisis zouden we hier veel vaker gebruik van kunnen maken.” Online biedt magische proporties. We pakken de cijfers er nog maar een keer bij want die liegen er niet om: 40 werkgevers, 137 werkzoekenden, 341 kennismakingsgesprekken en .. het allerbelangrijkste: 105 vervolggesprekken die hopelijk zicht geven op een betaalde baan. Perspectief op werk voor mensen met een (arbeids)beperking, dat is waar UWV het voor doet.

 

Onbeperkt aan de Slag

Ook Onbeperkt aan de Slag hoopt natuurlijk ooit weer de maandelijkse netwerkbijeenkomsten verspreid over het land op te kunnen pakken. Maar voorlopig gaat de organisatie met volle vaart online door. Op 15 oktober staat alweer de volgende digitale Meet & Greet XXL in de agenda: in Den Haag dit keer. Net als in West-Brabant zal ook Ombudsspits Nico Blok er dan weer bij zijn met het beproefde recept: ,,Geen lange 'sollicitatiegesprekken', maar korte kennismakingsgesprekken. Laagdrempelig en informeel, elkaar leren kennen van mens tot mens. En is er een klik met een werkgever? Dat kan dat leiden tot een baan. Al vele werknemers met een arbeidsbeperking hebben zo hun baan gevonden.”

 

Solliciteren 3.0

Van de nood een deugd maken. Dat is precies wat het WerkgeversServicepunt West-Brabant, UWV en Onbeperkt aan de Slag met succes hebben gedaan. Ook de deelnemende werkgevers kijken terug op een zeer geslaagde middag. Sven Romkens van ABN Amro: ,,Het is fantastisch dat we in deze tijden toch kunnen zorgen voor de echte ontmoeting. En dat er voldoende aandacht is voor inclusie, zowel landelijk als in de regio.” Tot slot is online matchen voor kandidaten met een beperking een geschikte en vooral minder belastende manier om in contact te komen met werkgevers. Je zou maar in een rolstoel zitten en afhankelijk zijn van taxivervoer. Dan maakt het nogal een verschil of je voor een eerste kennismaking moet gaan reizen of dat je eenvoudig vanaf de keukentafel kunt inloggen. Solliciteren 3.0 is – zeker voor deze doelgroep - hopelijk een blijvertje!

Onderstaand: Klik op de afbeelding voor de feiten op een rij! 

factsheet

Terug naar overzicht