Sfeer proeven bij Sfeer voor Jou

sfeer-voor-jou-1  

Foto: Jerome (directeur Sfeer voor Jou), Davy (bezorger Sfeer voor Jou) en  Pièrre (bedrijfsleider Sfeer voor Jou) met Safura van het WerkgeversServicepunt West-Brabant

Davy, een gemotiveerde kandidaat uit het doelgroepenregister die naarstig op zoek was naar werk, kwam in contact met de Roosendaalse werkgever ‘Sfeer voor Jou’ door de bemiddeling van Safura van het WerkgeversServicepunt West-Brabant. Het doelgroepenregister is ingericht voor mensen met een arbeidsbeperking. De webwinkel in woondecoratie heeft Davy op contract aangenomen nadat hij zich in één maand tijd via een proefplaatsing heeft geprofileerd. Een proefplaatsing biedt de werkzoekende de kans om met behoud van de uitkering kennis te maken met de werkzaamheden en de werkgever heeft hierdoor geen financieel risico. “We zochten gewoon iemand die stabiliteit kon bieden, iemand die het werk leuk vindt en de komende jaren blijft” zegt directeur-eigenaar Jerome. “Binnen een maand wisten we wel dat Davy de man was!”

Omdat ‘Sfeer voor Jou’ nog geen ervaring had met een dove medewerker-want dat is Davy- vinden ze het fijn dat de overheid hen kan ondersteunen. Vanuit het WerkgeversServicepunt doen wij dit door met werkgevers in gesprek te gaan over arbeidsmarktvraagstukken en hen te informeren over verschillende subsidies en wet- en regelgeving.

 “Hij kwam werken in een piekperiode. Ondanks dat wisten we beiden al snel dat we de verbinding met elkaar aan wilden gaan” vertelt Pierre, de bedrijfsleider die nauw samenwerkt met Davy. “Met wat aanpassingen in onze werkwijze- zoals het vooraf informeren van klanten dat onze bezorger communiceert via Whatsapp- heeft Sfeer voor Jou er een fijne collega bij!”

Safura blikt met trots terug op deze bemiddeling, altijd fijn om te werken met werkgevers die maatschappelijk begaan zijn. Een kandidaat zoals Davy helpen aan een baan die hem voldoening geeft, geeft mij minstens zoveel voldoening.

Meer weten over kandidaten uit het doelgroepenregister? WerkgeversServicepunt-West-Brabant@uwv.nl

Tekst en foto: Anushka Rutten adviseur Werkgeversdiensten WerkgeversServicepunt West-Brabant

Terug naar overzicht

Deel deze pagina