NOW aanvragen t/m 13 april

pexels-photo-461077

Wil je als werkgever een NOW-regeling aanvragen voor het eerste kwartaal van 2022? Dat kan tot en met 13 april. We vertellen je graag meer over wat deze subsidie inhoudt en waar je deze kunt aanvragen.

Wat is een NOW-uitkering?

De NOW - Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid - helpt werkgevers met personeel die door de coronacrisis minimaal een omzetverlies van 20% hebben gedraaid. Deze tegemoetkoming geldt ook voor ondernemers met personeel die gestart zijn tussen februari 2020 en 30 september 2021. Het ondersteunt werkgevers om het salaris van – zowel flexibel als vast - personeel door te kunnen betalen. Let op: deze regeling is alleen van toepassing op bedrijven die sociaal verzekerd zijn.

NOW6 aanvragen

De NOW bevindt zich momenteel in de 8e aanvraagperiode en geldt voor de periode januari, februari en maart 2022. Je kunt deze regeling aanvragen via het UWV tot en met 13 april 2022.

Voorwaarden NOW6

Voor het aanvragen van NOW6 gelden er wel een aantal voorwaarden. Zo is de referentiemaand voor de loonsom oktober 2021. Voor starters gelden weer andere referentieomzet-periodes. Dit hangt af van de datum waarom de onderneming is gestart. Ook kun je maximaal tot 90% van je omzetverlies opgeven, ook al heb je meer omzetverlies. Alle voorwaarden bekijk je via de website van de Kamer van Koophandel. 

Hulp nodig met het aanvragen van de NOW-regeling. Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Terug naar overzicht