In gesprek met... Ellen Weeland

in-gesprek-met-ellen-weeland-foto

We schrijven vaak over de successen van WSP West-Brabant en waar we voor staan en dat blijven we ook zeker doen. Maar wie zijn nu de mensen achter dit WerkgeversServicepunt? Vandaag trappen we af met onze kersverse nieuwe collega in regio Dongemond... Ellen Weeland!

Welkom in het team! Laten we bij het begin beginnen. Wat is je achtergrond?
Mijn achtergrond is de uitzendbranche. Hiervoor heb ik tien jaar bij Tempo-Team gewerkt als intercedente. Dit deed ik voornamelijk “inhouse” bij logistieke en productiebedrijven. Ik heb de opleiding HBO personeel en arbeid gevolgd bij Hogeschool Brabant, nu Avans.

Je bent dus al bekend met personeelsbemiddeling. Waarom heb je de overstap gemaakt van profit naar non-profit?
Ik ben een mensenmens, ik hou ervan om mensen op een passende werkplek te krijgen en ze dan ook nog eens te zien groeien. Hier krijg ik meer ruimte voor bij een bedrijf als WSP Dongemond en staat de persoon zelf meer centraal. Bij een commerciële organisatie gaat het sneller over cijfers en in te vullen diensten. Ook belangrijk! Maar de persoon is voor mij nog net iets belangrijker.

Ik kan me voorstellen dat dit voor velen meer voldoening geeft. Waar in je werk word je nog meer blij van?
Ik vind het prettig om mensen te motiveren en uit te dagen. Als er een probleem wordt opgelost maakt dat mij blij. Werk is erg belangrijk voor het welzijn van een persoon. Wanneer je iemand op een passende plek krijgt is dat super! Ook de dankbaarheid van de geplaatste kandidaten zelf doet me goed.

Je gaat een nieuw gecreëerde functie binnen ons WSP vervullen. Hoe ziet deze nieuwe positie er voor jou uit?
Ik ga mij vooral richten op het matchen van werkzoekenden op de openstaande vacatures van WSP Dongemond. Ik zal hiervoor veel schakelen met de beschikbare kandidaten, casemanagers van gemeenten, consulenten van MidZuid, matchers van het UWV en natuurlijk de werkgeversadviseurs van WSP West-Brabant.

Een veelzijdige job dus waarbij je de brug slaat tussen vacatures en werkzoekenden. Wat lijkt je zo leuk aan deze nieuwe baan?
Ik vind het erg leuk om met veel verschillende mensen contact te hebben en te sparren over de mogelijkheden van iemand. Ook vind ik het fijn om met een beschikbare medewerker te kijken wat er voor hem of haar mogelijk is op werkgebied. Juist als het soms wat lastig is voor een persoon om weer aan het werk te gaan, vind ik het een mooie uitdaging om de bemiddeling te doen laten slagen!

Genoeg over werk. Waarin vind jij je ontspanning?
Ik vind ontspanning binnen mijn fantastische gezin, mijn vrienden, sporten, lekker eten en shoppen.

Leuk! Ellen, dank je wel voor het openhartige gesprek. We vinden het super dat je ons team komt versterken en zien uit naar een fantastische samenwerking!

Terug naar overzicht