Activiteitenkalender

De Match van West-Brabant

Welke match je ook speelt, je wint 'm niet in je eentje. En al helemaal niet als je op dit moment zonder werk zit. Daarom doen we het samen.  Tijdens...

Lees meer

Een unieke samenwerking: medewerkers van het UWV op het Prinsentuin College

Op maandag 8 oktober is een middag met drie interessante workshops georganiseerd voor medewerkers van het UWV. Door middel van de workshops is meer bekendheid gegeven aan ‘het groene vak’.

De middag werd geopend door Bob Schalken die tijdens de aangeboden lunch vertelde wat de mogelijkheden zijn voor werkzoekenden in ‘de groene vakken’ die op het Prinsentuin College worden aangeboden. Mede hierdoor en door de verzorgde workshops voor de medewerkers van het UWV hebben zij meer inzicht gekregen in ‘de groene vakken’. Het doel van deze middag was het tonen van de mogelijkheden in de groene sector en de medewerkers laten ervaren dat het heel divers en vernieuwend is. Deze informatie kunnen zij gebruiken bij het begeleiden van de werkzoekenden naar een baan.

De drie gegeven workshops zijn verzorgd door Martijn van Tilburg van Jansen Hoveniers, Geert-Jan van der Veeken en Muhtezan Brkic. Tijdens deze middag is ingegaan op het werk van een hovenier, is een opdracht uitgevoerd met een laser om zo een hoogtemeting uit te voeren in de tuin en is gesproken over nieuwe innovatieve teeltmethoden en welke mogelijkheden er zijn met nieuwe gewassen.

Terugkijkend op dit initiatief kunnen we zeggen het een zeer geslaagde middag was die door iedereen die we gesproken hebben als leerzaam en positief ervaren is.

Terug naar overzicht

Deel deze pagina