Verzilveren boven vergrijzen

Op donderdag 19 september is De Boschwachter, aan de rand van het Mastbos, het toneel van een bonte verzameling mensen. Werkgevers en werkzoekenden verzamelen zich vanaf 14.00 uur in en rond het pittoreske pand voor een mooie middag. De werkgevers zijn divers, maar de werkzoekenden hebben een ding gemeen. Ze zijn allemaal ouder dan 50 jaar. Het thema van de middag is dan ook 'De Verzilvering': het benutten van kansen die de populatie oudere werkzoekenden biedt voor werkgevers in de regio. De middag is georganiseerd door het WerkgeversServicepunt West-Brabant, de gemeente Breda en UWV.

Een week voor De Matchbijeenkomst zijn de werkzoekenden druk bezig geweest met de voorbereiding van hun ‘pitch’. Met deze korte presentatie moeten zij de werkgevers overtuigen van hun kunnen.

Maria is voor in de 50 en wil haar leeftijd juist niet als issue zien. Ze stapt blanco deze middag in en hoopt op een aantal goede contacten. Ze is wel bang dat haar generalisme een valkuil is, ze heeft namelijk in diverse branches gewerkt als supply chain medewerker. Bij de voorbereidingsdag heeft ze alvast een paar goede tips en tricks gekregen voor vandaag.

De mens achter het cv

Betsie Gerrits, hoofd landelijke Werkgeversdienstverlening, is aanwezig om de middag af te trappen. Ze benadrukt het thema van de middag: verzilveren boven vergrijzen. Er is veel waarde en kennis bij de oudere groep werkzoekenden, terwijl deze groep toch moeilijk aan de slag komt. De mens achter het cv moet meer duidelijk worden, dat is de boodschap aan de werkgevers van Majorie van Son, personeelsadviseur bij autobedrijf Rüttchen en ambassadeur voor 50+. “Bel ze op. Maak persoonlijk contact en zie de mogelijkheden.” Maar ook voor de werkzoekenden heeft ze tips: “Bel ook zelf. Stel vragen. Laat je motivatie blijken. Steek boven de massa uit en profileer je! En schiet niet met hagel, maar solliciteer gericht.”

Hete hangijzers

Na de hilarische sessie door het team van Omdenken worden in de workshop Over De Streep enkele hete hangijzers behandeld die met de 50+-groep en hun precaire positie op de arbeidsmarkt samenhangen, maar worden ook enkele vooroordelen weggenomen. Ouderen blijken bijvoorbeeld juist wel flexibel. Ze zijn ook minder vaak ziek. Nadeel is wel dat de ziekte vaak langer duurt. En dat de, vaak in een cao of wettelijk geregelde, loonkosten vaak hoger zijn. Daar staat tegenover dat oudere werknemers wel een schat aan kennis en informatie leveren waar een bedrijf zijn voordeel mee kan doen. De discussie gaat over en weer en her en der ontstaan al de eerste voorzichtige matches.

Dit zet zich door tijdens de pauzeborrel. Buiten staan twee werkzoekende dames te praten met een werkgever en Majorie van Son is in gesprek met een werkzoekende techneut die zich ook openlijk bij Unique aanbood. Achter de bar schenken een jongere én een oudere dame de glazen vol.

Matchen maar

Dan is het tijd voor De Match! Tweeëntwintig tafels en stoelen staan klaar om de gesprekken te laten plaatsvinden. Waar de werkzoekenden blijven zitten, schuiven de werkgevers telkens een tafel door. Zo praat iedereen met iedereen. Simpel maar effectief. Maar ook pittig: “Ik vind het lastig om mezelf te verkopen,” zegt Yolande die jaren bij dezelfde werkgever heeft gewerkt. “Het zijn korte gesprekjes dus je moet to the point komen. Dat maakt het spannend, maar ook leuk.”

Soms zijn de gesprekken geanimeerd, soms zijn ze kort omdat er geen match is. De branches matchen niet, soms is er wat wrevel. Pytrik, een werkgever, hoort bij een werkzoekende vooral dat hij zo vaak wordt afgewezen: “Ik wil juist weten wat iemand kan en wil.” Maar gelukkig is dit een uitzondering.

Jack is 62 en is onlangs voor het eerst zonder werk gekomen. Hij is tevreden met de opzet en heeft ook twee leuke contacten opgedaan in de logistiek, waar hij zijn ervaring heeft liggen. “Maar ik hoop dat werkgevers uit andere branches ook mooie contacten hebben die ik kan aanspreken!”

Even verderop geeft Dimitri als werkgever van een logistiek uitzend- en detacheringsbureau een werkzoekende de tip om bij een uitvaartorganisatie te solliciteren: “Vooral vanwege haar rust en haar vriendelijke stem.” Maar hij heeft ook voor zijn eigen organisatie interessante kandidaten gesproken, waaronder Jack van 62.

Blinkende middag

De laatste gesprekjes lopen langzaam op hun einde. De hapjes en drankjes worden geserveerd en er is nu alle tijd om de gestarte gesprekjes uitgebreider voort te zetten. Afspraken worden gemaakt en er wordt gelachen.

Onder een prettig zonnetje wordt langzaamaan afscheid genomen van elkaar. Maria heeft een aantal goede contacten overgehouden aan deze middag. Nu is het zaak deze te verzilveren. Bij de terugkomdag op 3 oktober zal blijken hoe blinkend deze Verzilvering is geweest. Deze middag heeft daar in ieder geval al een mooi randje van.

maurits-verboven-gr-tcm56-428139

Maurits Verboven - Adviseur Werk

Voeg reactie toe