Leerwerktraject: waar een wil is...

Stel je eens voor: je komt na een lange reis aan in Nederland. Je kent er niemand en je spreekt de taal niet. Je hebt geen idee hoe het er in dit land allemaal aan toegaat. Je weet alleen dat je zo snel mogelijk aan het werk wil. Om een bestaan op te bouwen. Om jouw gezin en jezelf weer een toekomst te geven. Wat heb je nodig om dat voor elkaar te krijgen?

 kiflom

Van links naar rechts: Jan-Willem van Merode, Rogier Bosmans, Kiflom Habte, Nikolaj Mies, Weronika Katowska

Volgens de 27-jarige Kiflom Habte is dat ambitie, doorzettingsvermogen en de juiste mindset. Kiflom werkt keihard om hier een bestaan op te bouwen. Vier jaar geleden koos hij ervoor om niet langer in het onveilige Eritrea te blijven, hij vluchtte naar Nederland en kwam in Roosendaal terecht. Daar werd hij via Werkplein Hart van West-Brabant bij WVS geplaatst om zich te ontwikkelen in een leerwerktraject.

Competenties

“In dat leerwerktraject ligt de nadruk op zes competenties die in elke baan van belang zijn,” legt Jan-Willem van Merode van het WerkgeversServicepunt (WSP) West-Brabant uit. “Werkzoekenden leren daar bijvoorbeeld het belang van het volgen van regels en ze werken aan hun resultaatgerichtheid. Zodra iemand de benodigde competenties voldoende ontwikkeld heeft, komt het WSP in actie. Wij leggen de directe verbinding tussen de werkgever en de werkzoekende.”

Taalbarrière

Voor Kiflom betekende dit dat hij een inburgeringscursus volgde, de Nederlandse taal leerde en gedurende zes maanden het leerwerktraject doorliep. Daarna bracht het WSP hem in contact met uitzendbureau In Person. In Person ontving een profielschets van Kiflom met daarin onder andere de bevindingen die tijdens het leerwerktraject zijn vastgelegd. De taalbarrière maakte het intakegesprek wat lastig, maar dat stond een goede samenwerking niet in de weg. Rogier Bosmans van In Person: “Wij zagen al snel de positiviteit en motivatie van Kiflom. Daar hadden we niet veel woorden voor nodig.” Zijn collega Weronika Katowska vult aan: “Je moet mensen gewoon een kans geven. Ik weet zelf hoe het is om vanuit een vreemd land in Nederland aan de slag te gaan. Dat is niet gemakkelijk. Ik doe dan ook altijd extra mijn best om elk traject te laten slagen.”

Prestatie van formaat

En dat pakt voor alle partijen goed uit. In Person plaatst Kiflom bij DHL, waar hij fysiek zwaar werk doet. Kiflom pakt alles aan en geniet van zijn werk. Nicolaj Mies, supervisor bij DHL, is aangenaam verrast. “Kiflom kwam binnen in een groot bedrijf, draaide meteen vol mee met de rest en leverde direct net zoveel productie als de overige medewerkers. Dat is een prestatie van formaat.” Nicolaj ontkent niet dat het wat extra tijd en energie kost om mensen als Kiflom aan een baan te helpen. “DHL investeert graag in mensen. In de meeste gevallen krijg je er goede krachten voor terug.”

Verkeersongeval

Dat Kiflom zich met hart en ziel inzet voor zijn werk, komt pas echt tot uiting als hij betrokken raakt bij een verkeersongeval. Weronika: “We hebben hem toen écht moeten verplichten om thuis te blijven en eerst goed te herstellen. Als het aan Kiflom had gelegen, was hij meteen weer aan het werk gegaan.”

Toekomst

Kiflom is het bewijs dat het kan: vanuit het niets een bestaan opbouwen. Hij heeft kansen gekregen die hij ten volle heeft benut. Zijn positiviteit, motivatie en tomeloze inzet hebben hem al ver gebracht. En daar is hij erg blij mee. “Voorlopig zit ik prima op mijn plek,” vertelt hij. Tegelijkertijd blijft hij ambitieus: “In de toekomst groei ik graag door. Ik ben nog jong en bereid om veel te leren.” Want waar een wil is…

logo-social-media-groot-1

WSP - West-Brabant

Voeg reactie toe