Goedemiddag Techniek: werkt kleinschalig?

Vrijdag 1 juni beleefde ik een hele leuke en positieve middag bij Goedemiddag Techniek in het Trivium in Etten-Leur. Met een aantal collega’s organiseerde ik deze minibanenbeurs, gericht op banen en scholingstrajecten in de – je raadt het al – techniek. Twee jaar geleden hadden we de voorloper in het NAC-stadion.

goedemiddag-techniek

Voor ieder wat wils

Er worden natuurlijk veel banenbeurzen georganiseerd. Deze beurzen zijn vooral gericht op grootschaligheid. Veel werkzoekenden, veel diversiteit, veel werkgevers en grote locaties. Dit keer kozen we eens voor klein en informeel. Zes standhouders, een kleine groep werkzoekenden en een variatie van werkgevers met vacatures en scholingsmogelijkheden in de techniek. Zo stond Pro Industry er voor werken en leren in de procestechniek, maar ook Metechnica en Workforce voor de elektro- en installatiebranche. En verder Dit is Plek uit Roosendaal met vacatures als timmerman, meewerkend voorman en loodgieter, 4Works met opleidingen voor lasser en plaatwerker en FID Oosterhout met leerwerktrajecten als schovelmachinst. Voor iedere technische geïnteresseerde wat wils dus!

Persoonlijk en kleinschalig

Vanwege de kleinschaligheid van de beurs hebben we werkzoekenden persoonlijk uitgenodigd. We deden dit met een uitgebreide screening en een telefonische benadering met uitleg over de minibanenbeurs, gevolgd door een bevestigingsbrief. Door deze persoonlijke manier zagen kwamen de mensen al gemotiveerd binnen. Iedereen wist wat hij of zij kon verwachten en de mensen voelden zich meer op hun gemak bij de kleine setting.

Op grote beurzen zien we vaak dat mensen het lastig vinden om in de mensenmassa op werkgevers af te stappen en ontstaan er rijen bij de werkgeversstands, waardoor mensen weer sneller vertrekken. Op Goedemiddag Techniek was dit niet het geval. De werkgevers en werkzoekenden kregen de kans rustig met elkaar in gesprek te gaan. Zo sprak ik een werkzoekende die lange tijd ziek was geweest en helemaal niets heeft met de digitale manier van solliciteren. Hij vertelde dat hij een leuk gesprek had gehad met een van de werkgevers, waar zeker een vervolg op komt. Hij bedankte voor de organisatie omdat hij nu weer eens de kans kreeg om zich persoonlijk te presenteren. Ik sprak ook twee enthousiaste dames die interesse hebben in de techniek en aangaven een goede indruk te hebben gekregen van de mogelijkheden in de branche.

Klein maar fijn

Al met al: een prima sfeer en leuke reacties van werkzoekenden en werkgevers over deze middag en de kleinschalige opzet! Dus werkt kleinschalig… Ik denk het wel! Ik denk dat er nog altijd een grote groep werkzoekenden is die baat heeft bij dat stukje persoonlijke ondersteuning. Nu hopen dat er mooie, duurzame matches zijn ontstaan met leuke banen voor onze gemotiveerde werkzoekenden! En de volgende keer? Dan kies ik zeker weer voor kleinschalig en persoonlijk, met aandacht de werkzoekende en werkgever samenbrengen! Niets mooiers dan zien dat mensen kansen pakken. 

 

judith-gijzen

Judith Gijzen - Adviseur Werkgeversdiensten

Voeg reactie toe