Veelgestelde vragen

Je vindt hier een aantal veelgestelde vragen:

Natuurlijk kunt je ook met al je overige vragen contact met ons opnemen.

Wat doet het WerkgeversServicepunt West-Brabant en waarom zou ik haar inschakelen?
Bij het WSP West-Brabant werken specialisten met kennis van de (regionale) arbeidsmarkt. Door veelvuldig contact met bedrijven, overheden en andere betrokken partijen weten de medewerkers wat er in de regio speelt. Met die kennis kunnen wij een goede match maken tussen jouw vraag en het aanbod van werkzoekenden van UWV en de regiogemeenten.

Waarom kies ik als ondernemer voor het WerkgeversServicepunt West-Brabant?
Wij beschikken over het grootste werkzoekendenbestand van heel West-Brabant. Je kunt rekenen op één vaste regionale contactpersoon voor al je personeelsvragen. Wij delen graag onze kennis over wet- en regelgeving, de regionale arbeidsmarkt en branches met jou. Onze dienstverlening is kosteloos.

Welke partijen zijn bij WerkgeversServicepunt West-Brabant betrokken?
WerkgeversServicepunt West-Brabant bundelt binnen één loket de diensten en regelingen van:

Hoe meld ik een vacature en hoe snel vinden jullie een geschikte kandidaat voor mij?
 Je kunt een vacature melden door ons te bellen: 0800-0616 of via ons vacature-aanmeldformulier. Je contactpersoon neemt graag de vacature met je door om helder te krijgen welke persoon het beste past bij jouw organisatie.

Wij streven ernaar je zo snel mogelijk van dienst te zijn. Daarom nemen we binnen 24 uur contact met je op. In veel gevallen kun je binnen enkele dagen al geschikte kandidaten ontvangen. De complexiteit van je vraag is uiteraard van invloed op het zoekproces.

Zijn er kosten verbonden aan de diensten van het WerkgeversServicepunt West-Brabant?
Er zijn geen kosten verbonden aan onze diensten.

Klopt het dat ik als werkgever gebruik kan maken van subsidies en regelingen bij het in dienst nemen van een werkzoekende vanuit een uitkering?
Er zijn inderdaad diverse mogelijkheden voor subsidies en regelingen. De mogelijkheden hangen af van het aangeboden leer-werktraject en de situatie van de kandidaat. De afstand tot de arbeidsmarkt van de kandidaat en de kans op structurele uitstroom spelen hierbij de belangrijkste rol. Bekijk hier een aantal mogelijkheden of neem direct contact met ons op voor informatie en advies.

Hoe kan ik invulling geven aan ‘sociaal ondernemerschap’?
De invulling van ‘sociaal ondernemerschap’ kan op diverse manieren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een medewerker bij een kinderdagverblijf die een overzichtelijk takenpakket toegewezen krijgt, zoals het verzorgen van de lunch en de fruithapjes.
  • een medewerker bij een pompstation die een aantal dagen in de week let op de voorraden in de winkel en het bijvullen van de schappen.
  • een autoschadebedrijf dat een aantal extra medewerkers in dienst heeft om na reparatie de auto van binnen en buiten schoon te maken, als extra service voor de klant.

Met een inclusieve bedrijfsanalyse krijg je inzicht in de werkzaamheden die geschikt zijn of geschikt te maken zijn voor mensen met een arbeidsbeperking. De inclusieve bedrijfsanalyse is kosteloos en helpt je op weg met sociaal ondernemen. Neem vrijblijvend contact op of vraag een bedrijfsanalyse aan.

Waarom willen we graag met jou in contact komen?
Wij willen graag meer mensen aan de slag in de regio West-Brabant. Daarvoor ben jij cruciaal. Als werkgever of ondernemer kun jij ons als geen ander vertellen wat er speelt in jouw branche. Graag praten we met je over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en nemen we je vacature(s) in behandeling. Op deze wijze ontstaat een netwerk van kennis en oplossingen, voor jou én voor ons. Samen ontwikkelen we de arbeidsmarkt!

Deel deze pagina

Wist je dat?

Het WSP West-Brabant jou alles kan vertellen over regelingen en subsidies?