• Eén aanspreekpunt
  • Kosteloze bedrijfsanalyse
  • Kosteloze werving & selectie

Nieuwe Participatiewet

WerkgeversServicepunt West-Brabant is een instantie waar u kosteloos terechtkunt als u meer wilt weten over de nieuwe Participatiewet. Bij ons werken vakmensen die een uitgebreide kennis hebben van de regionale arbeidsmarkt. Wij hebben regelmatig contact met overheden, bedrijven en andere partners die betrokken zijn bij de West-Brabantse arbeidsmarkt. Onze medewerkers volgen alle ontwikkelingen binnen de regio op de voet en daardoor weten zij altijd wat er speelt. Met deze kennis weten wij altijd een juiste match te realiseren tussen uw vraag en onze mogelijkheden. Ook op het gebied van de nieuwe Participatiewet helpt WerkgeversServicepunt West-Brabant u graag.

Nieuwe Participatiewet: voordelen voor werkgever en werknemer

De nieuwe Participatiewet is een wet die aan het begin van 2015 is ingesteld. Met deze wet worden mensen met een grote afstand tot de banenmarkt ondergebracht in één regeling. Via deze regeling krijgen deze arbeidsgehandicapten de kans geboden om aan het werk te gaan binnen de publieke en private sector. De doelgroepen van de Participatie wet zijn:

  • WWB: mensen vanuit de Wet werk en bijstand;
  • Wajong; Mensen vanuit de Wet arbeidsondersteuning jonggehandicapten;
  • WSW: mensen met een indicatie Wet sociale werkvoorziening.

Door de nieuwe Participatiewet hoopt de overheid mensen met een of meerdere beperkingen weer aan een baan te helpen. Dat levert zowel voor de werknemer als de werkgever voordelen op. Heeft u nog vragen over de Participatiewet? Bel dan met de medewerkers van WerkgeversServicepunt West-Brabant via 0800-0616.


Personeelsservice voor u!

subsidies-regelingen-1

Bedrijfsanalyse

Klaar voor sociaal ondernemerschap? Vraag een bedrijfsanalyse aan. 

Meer info

sociaal-ondernemen

Matching

Kosteloos op zoek naar personeel?

Meer info

arbeidsinformatie

Trainingen Harrie©

Onmisbaar voor uw strategisch personeelsbeleid.

Meer info

personeel-nodig

Subsidiecalculator

Gemotiveerd personeel én extra voordeel.

Meer info

Stel uw vraag

Velden met * zijn verplicht