Kijkdag 2017, ook weer een succes!

 

Op donderdag 16 februari 2017 zetten diverse bedrijven in onze regio hun deuren wagenwijd open voor vakbroeders, concullega’s en andere belangstellenden. Het doel? Inzicht geven in hun invulling van de nieuwe Participatiewet.

Een rondje langs diverse werkgevers in West- Brabant levert een positief beeld op van de praktijk. Deze werkgevers zijn in het diepe gesprongen en hebben het gedaan. Waarom? ‘We nemen onze rol in de maatschappij serieus’, zeggen Nicolette Kraay en Sophie de Boeij van het distributiecentrum van Ricoh in Bergen op Zoom. ‘Je moet het wel echt willen, anders werkt het niet. Als je de aandachtspunten ook echt aandacht geeft is het niet zo ingewikkeld.

Natuurlijk zagen we op deze dag vooral werkgevers, brengend of halend, die interesse hebben in het voldoen aan de Participatiewet. Vanuit de wens van de overheid of vanuit de eigen wens en verantwoordelijkheid om de wereld een stukje mooier te maken. En uiteraard zijn er werkgevers die om uiteenlopende redenen minder enthousiast of meewerkend zijn. De voorbeelden die we vandaag zagen schetsen een reëel beeld van de extra inspanning die je moet leveren. Die betere wereld komt er niet voor niets. Maar de resultaten die die extra inspanningen oplevert is het, afgaande op deze dag, absoluut waard.

 

Wil je meer zien van de kijkdag 2016? kijk dan hier

Deel deze pagina