Power Certificaat biedt uitkomst!

samuel-aan-de-slag-bij-martens-kunststoffen

"Samuel wil graag vastigheid creëren voor zijn gezin en een carrière opbouwen. Daarvoor is de Nederlandse taal echt noodzakelijk."

 

Samuel (28 jaar) is als jonge vluchteling naar Nederland gekomen en was al even op zoek naar werk. Omdat hij de Nederlandse taal niet zo goed spreekt is het voor hem erg lastig een goede en passende baan te vinden. Hij kreeg hulp vanuit de gemeente Oosterhout en het WerkgeversServicepunt. Hij heeft verschillende banen geprobeerd, maar soms paste het werk niet goed of had hij te weinig ervaring. Hij wilde dolgraag de logistiek in en zo kwam hij bij Artiflex terecht. 

Artiflex is een recruitment-bureau dat op sociaal vlak ook zijn steentje probeert bij te dragen. Samuel wil dolgraag een vak leren. We hebben meerdere banen voor hem geregeld in verschillende branches. Uiteindelijk is hij bij Martens Kunststoffen terecht gekomen en nu is hij hier als operator aan het werk. Martens geeft mensen echt een kans om een vak te leren.

Ze geven hem goede begeleiding. Door hem in de praktijk dingen te laten zien, pakt hij snel dingen op. Samuel is een hardwerkende jongen die altijd netjes op tijd is. Hij woont in Oosterhout en heeft 2 kinderen, twee jongens van 3 en 5. Hij wil graag vastigheid creëren voor zijn gezin en een carrière opbouwen. Daarvoor is de Nederlandse taal echt noodzakelijk. Helaas zijn er zonder Nederlandse taal ook geen doorgroeimogelijkheden.

Dankzij de SROI gelden die vrijgekomen zijn uit het Power Certificaat van ADP kan Samuel starten met de Nederlandse taalcursus. En we hopen dat dit gaat bijdragen aan zijn ontwikkeling en kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Martens en Artiflex zijn in ieder geval blij dat hij de mogelijkheid krijgt om de taalcursus te gaan volgen. Samuel zelf heeft er ook erg veel zin in!

Bron beeld en tekst: Everyday Heroes