Omdenken biedt kansen

verkeersregelaar Angela aan de slag bij Pro Verkeer

Wat doe je als werk vinden binnen je oude vakgebied niet lukt? 

Angela heeft voornamelijk ervaring als ambulant begeleider. Het lukte haar echter niet, na vele sollicitaties, om binnen dit werkgebied aan de slag te gaan. Haar afstand tot de zorgfuncties werd hierdoor steeds groter. Samen met haar coach is gekeken naar andere mogelijkheden op een duurzame baan.

Al snel kwam de functie verkeersregelaar op haar pad. In eerste instantie zou je niet denken dat dit is weggelegd voor iemand met een zorg achtergrond. Echter hebben de competenties die hierbij komen kijken uiteindelijk erg veel raakvlakken met het werken in de zorg. "Geduld, verantwoordelijkheidsgevoel en het helpen van mensen". Op basis van deze competenties is Angela het gesprek aangegaan met Pro Verkeer.

Erg spannend vond Angela dit! "Ik heb dit nog nooit gedaan, zou ik dit wel kunnen?" Na een succesvolle opleiding is Angela nu gestart als verkeersregelaar. ‘Ik had het zelf niet verwacht, maar dit werk past echt bij me! In deze corona pandemie is er veel werk als verkeersregelaar bij de vaccinatielocaties. Helaas zijn deze locaties niet altijd goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Dankzij ADP, die met hun SROI gelden Power Certificaten hebben aangeschaft om te besteden binnen de gemeente Bergen op Zoom, zijn haar vervoersproblemen opgelost. Superfijn vindt Angela! "Op deze manier ben ik breder inzetbaar voor de werkgever en kan ik voor langere tijd aan de slag!" Als de coronapandemie voorbij is en de evenementen weer mogen beginnen blijven er verkeersregelaars nodig. "Ik ben blij om weer deel te mogen nemen aan de maatschappij!"