Gedrevenheid en motivatie brengen je verder

wsp-timmers-webres-08

Door hard te werken en een goede arbeidsethos kom je ver. Dat ziet ook Timmers B.V. de groothandel in glas en toebehoren uit Oosterhout in Eric. Samen realiseren ze een echte win-win situatie.

Eric woont in de gemeente Oosterhout en leerde Esther van Dijk, klantmanager van de gemeente Oosterhout, kennen. Zij zag direct een enorme potentie in hem. Hij is heel erg gemotiveerd en gedreven en dat brengt hem in contact met Timmers. Door de goede contacten van Marleen Braakhuis, werkgeversadviseur van het WerkgeversServicepunt (WSP) West-Brabant voor de gemeente Oosterhout, met Timmers B.V. wist ze dat Timmers B.V. een magazijnmedewerker zocht. Na een eerste kennismaking was de match snel gemaakt!   

Nieuwe toekomst in Nederland

Eric is gevlucht uit Congo en wil in Nederland ontzettend graag een nieuwe toekomst opbouwen. “Zijn Nederlands was nog niet goed, maar daar maakten we ons niet zo’n zorgen om”, aldus Esther. Marleen vult aan: “als je aan het werk bent, leer je gewoon veel sneller om jezelf uit te drukken en daarmee ontwikkel je ook je woordenschat. Dat gold ook voor Eric en al helemaal als je zo gedreven bent als hij. Hij werkt nu een jaar bij Timmers B.V. en hij doet het zo goed dat hij sinds januari een contract voor onbepaalde tijd heeft gekregen.”

Investeren in mensen loont

Rob van Aart, Algemeen Directeur bij Timmers vertelt: “Het is heel bijzonder hoe snel Eric zich heeft ontwikkeld. Eerst hielp hij alleen nog mee in het magazijn, nu doet hij alles helemaal zelf. Klanten die om hun bestelling komen, krijgen een warm welkom door ónze Eric. Hij is enorm behulpzaam en de klanten zijn erg blij dat hij ook alles nog netjes in de auto laad. We zijn heel erg onder de indruk dat hij zo snel het afhaalcentrum helemaal zelfstandig draait. Ook als er iets mis gaat, lost hij dat zelf op. Daarnaast helpen we hem ook met andere zaken, denk aan het regelen van een tolk voor het theorie examen voor zijn autorijbewijs. We zien dat deze investering niet alleen hem helpt, maar ons uiteindelijk ook. Daar moet je als werkgever dus ook echt even tijd voor nemen.”

Goede arbeidsethos

Eric vindt het heel leuk om te werken bij Timmers. “Het is net een familie, ze zijn vriendelijk, helpen mij en ook na het werk en in de pauze doen we altijd praatjes maken”, vertelt Eric met een grote glimlach. Hij vervolgt: “Soms is het druk, maar dat is alleen maar fijn. Liever druk dan niets te doen. Soms vind ik het nog wel eens lastig als er iets mis gaat en ik het niet gelijk op kan lossen, of als ik een bestelling niet kan vinden. Het liefste regel ik alles totdat het op orde is.” Esther en Marleen zijn super trots op hem: “Hij laat zien dat je met hard werken en een goede arbeidsethos heel ver komt. Hij heeft het echt helemaal zelf gedaan!”

wsp-timmers-webres-03