Als een vis in het water bij zwembad Reeshof

Succesverhaal WSP West-Brabant

Zwembad Reeshof is één van de drie zwembaden van Sportbedrijf Gemeente Tilburg. Onlangs is Inge hier - via het WSP West Brabant – gestart als toezichthouder. Laura, leidinggevende bij zwembad Reeshof, is trots op Inge en vertelt: “Ze straalt zo veel enthousiasme uit en draagt dat aan alle collega’s over. Ik leer van haar dat je soms een risico moet nemen in het leven en dingen moet doen die je spannend vindt. Haar inzet is top, daar kunnen veel anderen een voorbeeld aan nemen. Ons zwembad is nu ook haar zwembad!” Benieuwd naar het hele verhaal van Inge? Lees dan verder!

Het verhaal van Inge

Sinds 2012 was Inge werkzaam bij MidZuid, het sociaal ontwikkelbedrijf in Oosterhout, waar ze veelal administratieve werkzaamheden heeft opgepakt. Dit heeft ze altijd met veel enthousiasme gedaan, maar nu was het tijd voor iets helemaal anders. Tijd voor haar droombaan! Hierover zegt ze: “Alles wat ik heb gedaan heb ik altijd met heel veel plezier gedaan en ook op elke afdeling heb ik ontzettend veel geleerd van collega’s en leidinggevenden. Alle positieve feedback die ik heb gekregen heb ik ervaren als cadeautjes, want van feedback leer je zo veel. Maar na 10 jaar administratie was ik nu toe aan een nieuwe uitdaging.”

Samenwerking WSP West & Midden Brabant

Begin dit jaar ging Inge samenwonen in Berkel-Enschot, waardoor de woon-werkafstand te groot werd. Inge: “Al een poosje was ik klaar voor de volgende stap en wilde ik mijn droombaan werkelijkheid laten worden.” Mary van Blerck, de MidZuid consulent van Inge, schakelde hiervoor een collega van WerkgeversServicepunt West-Brabant, subregio Dongemond, in. Samen met één van hun matchers, Ellen Verhaard, is de zoektocht gestart. Op de vraag waar ze graag zou willen werken, hoefde Inge niet lang na te denken: “Werken in een zwembad!”, stond met stip op nummer 1. “Vanaf mijn 7e jaar ben ik begonnen met zwemmen en na 40 jaar zwem ik nog steeds twee tot drie keer in de week.”

Van hobby naar werk

Inge kwam zelf met de vacature als toezichthouder bij Zwembad Reeshof in Tilburg. WSP West-Brabant heeft vervolgens in overleg met WSP Midden-Brabant contact gelegd en een afspraak gemaakt. Inge vertelt hierover: “Bij het eerste gesprek voelde ik me al helemaal op mijn plek. Na een paar dagen proefdraaien heeft dit geleid tot een detachering en zorg ik samen met een collega voor de veiligheid in en rondom het zwembad. Niet iedereen kan zeggen dat ze van haar hobby haar werk heeft gemaakt, maar ik mag en kan dat wel!” Inge voelt zich inmiddels als een vis in het water bij Zwembad Reeshof.Daarnaast wil ze nog kwijt: “Dankjewel collega’s van zowel Zwembad Reeshof als MidZuid en WSP voor deze toffe detachering en het warme welkom!”