Verrassingsbezoeken en omdenken in Breda

Zodra je op zoek gaat naar personeel, heb je keuze uit veel mogelijkheden. En daar heb je niet altijd tijd voor als werkgever. Maar je wilt wel de juiste persoon voor de vacature vinden. Hoe pak je dit aan zonder veel tijd en geld kwijt te zijn aan werving en selectie? Breda heeft een programma georganiseerd dat grofweg uit twee delen bestaat. De dag start met een programma dat een informatief en wervend karakter heeft. In de middag volgt het concreet ‘matchen’ van werkgevers en werkzoekende 50-plussers.


Verrassingsbezoeken

Donderdagochtend vertrekken teams naar enkele bedrijvenparken en kunnen werkgevers daar een verrassingsbezoek verwachten. Het doel is vooral werkgevers bewuster te maken van de inclusieve arbeidsmarkt. De teams brengen de mogelijkheden van hun dienstverlening onder de aandacht. De bezoeken krijgen een vervolg in de vorm van nieuwe afspraken en nabel-gesprekken.  


Omdenken en verzilveren

Het middagprogramma staat in het teken van ‘Verzilveren’. Inspirator Marjolein Brocates brengt vijftien werkgevers en dertig gemotiveerde werkzoekende 50-plussers op een creatieve en interactieve manier bij elkaar. De focus ligt op de talenten van de werkzoekenden en het omdenken bij zowel kandidaten als werkgevers: van bedenkingen naar kansen.

In de loop van de middag volgen speeddates waarbij het heel mooi zou zijn als er concrete matches tot stand komen. Deze Bredase versie van de Match van West-Brabant eindigt met een netwerkborrel waarbij ook Boaz Adank, wethouder Werken, aanhaakt.


Ben jij klaar voor de match?

Welke match je ook speelt of maakt, je 'wint' 'm niet in je eentje. Daarom doen we het samen. Op donderdag 20 september 2018 bundelen alle regio’s van het WerkgeversServicepunt West-Brabant hun krachten. Waarom? Om nog meer werkgevers te helpen de juiste mensen te vinden om het werk gedaan te krijgen. Met als doel nog meer mensen aan de slag krijgen. Op één dag in heel West-Brabant organiseren wij ontmoetingen, gesprekken, workshops, beurzen en speeddates.

Deel deze pagina