Bedrijfsbezoeken en een prettig gesprek in Brabantse Wal

Zodra je op zoek gaat naar personeel, heb je keuze uit veel mogelijkheden. En daar heb je niet altijd tijd voor als werkgever. Maar je wilt wel de juiste persoon voor de vacature vinden. Hoe pak je dit aan zonder veel tijd en geld kwijt te zijn aan werving en selectie? Het WSP West-Brabant heeft voor de werkgevers en werkzoekenden van de Brabantse Wal-gemeenten een interactief programma samengesteld.


Ochtendprogramma

We starten de ochtend om 08.30 uur met een gezond ontbijt in de Drebbelstraat 20 te Bergen op Zoom. De wethouders uit de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrechr maken tijdens het ontbijt kennis met werkzoekenden uit de regio. Deze werkzoekenden zijn vooraf geselecteerd en hebben gedurende drie weken deelgenomen aan een inspiratieprogramma.

Na het ontbijt, omstreeks 09.30 uur, gaan de wethouders met de werkzoekenden op pad en trekken de regio in. Met de bus bezoeken zij bedrijven op de Brabantse Wal om daar een kijkje in de keuken te nemen. Elke groep bezoekt twee bedrijven, waar ze een rondleiding krijgen en de gelegenheid hebben zichzelf te presenteren en een cv achter te laten.

Met deze bedrijfsbezoeken hopen we dat de werkzoekenden een goed beeld krijgen van de werkzaamheden binnen de bedrijven. Anderzijds krijgen de werkgevers de kans om de werkzoekenden in een andere setting te ontmoeten. Na de bedrijfsbezoeken wordt iedereen weer teruggebracht naar de Drebbelstraat. Daar sluiten we dit deel van de dag gezamenlijk af.


Middagprogramma

Vervolgens staat er ’s middags een “Prettig Gesprek’ gepland. Rond 14.00 uur gaan kandidaten met een Indicatie banenafspraak in gesprek met werkgevers. Kandidaten hebben de mogelijkheid om te vertellen wat hun wensen zijn, welke taken zij goed beheersen en wat zij als mogelijkheden zien. De werkgevers leren op deze manier kandidaten met een Indicatie banenafspraak kennen en kunnen hen voorzien van adviezen.


Ons doel

Brabantse Wal zet deze dag dus vooral in om matches te maken in het ontmoeten en elkaar beter leren kennen. Wij hopen dat de ontmoetingen van deze dag een duurzame bijdrage gaan leveren aan het invullen van vacatures en het creëren van kansen. Dit zowel aan de kant van de werkgevers als de werkzoekenden.


Ben jij klaar voor de match?

Welke match je ook speelt of maakt, je 'wint' 'm niet in je eentje. Daarom doen we het samen. Op donderdag 20 september 2018 bundelen alle regio’s van het WerkgeversServicepunt West-Brabant hun krachten. Waarom? Om nog meer werkgevers te helpen de juiste mensen te vinden om het werk gedaan te krijgen. Met als doel nog meer mensen aan de slag krijgen. Op één dag in heel West-Brabant organiseren wij ontmoetingen, gesprekken, workshops, beurzen en speeddates.

Deel deze pagina