Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo)

Voor gevestigde ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis is er de Tozo.

 

Wat is de Tozo?
Binnen deze regeling zijn er twee vormen van ondersteuning mogelijk:

  • Voor ondernemers die het nodig hebben biedt het kabinet inkomensondersteuning. Dit is een bedrag van maximaal €1.500 per maand voor maximaal 3 maanden. Dit is afhankelijk van het inkomen en de huishoudsamenstelling. Je hoeft dit bedrag later niet terug te betalen.

  • Daarnaast kun je een lening van maximaal €10.157 aanvragen voor bedrijfskapitaal om liquiditeitsproblemen op te lossen. 

De Tozo krijgt een vervolg. De nood-regeling voor ondernemers die eind mei afloopt, wordt met vier maanden verlengd tot 1 oktober. Maak je nu gebruik van de Tozo levensonderhoud? Dan kun je de Tozo-uitkering verlengen mits je aan de voorwaarden van de vervolgregeling voldoet. Als je nog geen gebruik hebt gemaakt van de Tozo kun je deze alsnog aanvragen. Heb je door de coronacrisis liquiditeitsproblemen dan kun je in de vervolgregeling ook een lening aanvragen voor bedrijfskrediet. Hierbij geldt dat de lening een maximum kent, voor de Tozo 1 en de Tozo 2 gezamenlijk, van 10.157 euro. Kijk voor meer informatie op de website van uw gemeente (zie hieronder).

 

Aanvragen in West-Brabant
Klik voor het aanvragen van de Tozo in:

- Altena
- Breda
- Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht
- Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Zundert
- Geertruidenberg
- Oosterhout

 

Handig om te weten voor je de aanvraag doet

www.krijgiktozo.nl
Geldnoodscan van Stichting 155
infographic-aanvraag-van-de-tozo-regeling

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28 mei 2020.