“Tumble out of bed and stumble to the kitchen"

“Tumble out of bed and stumble to the kitchen
Pour myself a cup of ambition
Yawn and stretch and try to come to life
Jump in the shower and the blood starts pumpin'
Out on the street the traffic starts jumpin'
With folks like me on the job from 9 to 5”

Met deze klassieker van Dolly Parton op de achtergrond werd het Ondernemerscongres Employer Branding 1 februari in de Pathé bioscoop geopend. Wat een prachtig mooie ambiance voor een event. 125 werkgevers roken de heerlijke geur van verse popcorn en liepen op de trap van rode velours. Voor heel even voelt iedereen zich een V.I.P.

De 9 tot 5 mentaliteit uit het liedje is niet helemaal de mindset die je als werkgever wil bewerkstelligen bij je medewerkers, nee, natuurlijk niet! Je wilt medewerkers die betrokken zijn en die bereid zijn wat langer te blijven als dat nodig is. Medewerkers die met je meedenken en mogelijkheden zien i.p.v. beperkingen.

Heel leuk bedacht allemaal maar hoe haal je die mensen binnen? En als je dat talent eindelijk binnen hebt gehaald, hoe weet jij ze als werkgever te boeien, te binden en te behouden?
Deze vraagstukken stonden centraal op het ondernemerscongres, onder bezielende leiding van trendwatcher Adjiedj Bakas. Met zijn trends en provocerende, optimistische en humoristische kijk loodste hij ons door het programma.

werkgeversevent
UWV collega Yves Pilet en schrijver van het boek ‘Boost Your Employer Brand’ wist het publiek te boeien met zijn TedTalk over het creëren van een goed werkgeversmerk. Want als je uitstraalt wie je wilt zijn als organisatie en in de praktijk bent wat je uitstraalt, dan haal je de mensen binnen die jouw merk dragen. Onderscheid je niet alleen met de producten/diensten maar vooral ook als werkgever. In de interactie die ontstaat vult de operationeel directeur van Samenwerkende Tandartsen aan dat oprechte waardering tonen essentieel is; mensen zijn dan bereid om die extra meters voor je te lopen.

werkgeversevent-1
Werkgevers Kärcher Nederland, de Strootman Group en de Mandemakers Groep worden geïnterviewd door Adjiedj Bakas en vertellen hun ervaringen en hoe zij in de praktijk de 3 B’s toepassen. Bob Fleuren, algemeen directeur van DMG Meubelen voert bijvoorbeeld ieder exitgesprek persoonlijk. Hij vindt het belangrijk te achterhalen waarom mensen vertrekken zodat je als organisatie hier lering uit kunt trekken. Werkgevers in het publiek werden geïnspireerd door deze boegbeelden.

werkgeversevent-2
Wim Erkelens, manager Werkgeversdienstverlening heeft een ontspannende tête-à-tête met Adjiedj Bakas en vertelt over zijn 25 jaar bij de organisatie. Hoe heeft zijn werkgever hem weten te binden en hoe doet hij dat bij zijn eigen medewerkers? Vertrouwen hebben in de kwaliteiten van je medewerkers en ze de autonomie geven om de doelstellingen te behalen en er voor ze zijn als het nodig blijkt.

werkgeversevent-3
Het programma werd afgesloten met een Masterclass ‘geluk als bedrijfsmodel’ door Jeanne Estourgie-Roefs van het HappinessBureau. Met een achtergrond in de psychologie en een wetenschappelijk onderbouwde benadering werd de meerwaarde van geluk onder de eigen medewerkers toegelicht.


Mensen die gelukkig zijn in hun werk zijn gezonder, creatiever, werken beter samen en hebben minder last van stress dan hun minder gelukkig collega’s. Gelukkig werken draagt bij aan een hogere arbeidsproductiviteit en een grotere klanttevredenheid – met betere (bedrijfs)resultaten als gevolg.

werkgeversevent-4
Als WerkgeversServicepunt West-Brabant hebben we ons als doel gesteld die excellente publieke dienstverlener te willen zijn. Dit houdt in dat we niet uitsluitend de ‘vacatureboer’ zijn maar dat wij u met raad en daad bijstaan bij arbeidsmarktvraagstukken. We willen begrijpen wat werkgevers bezighoudt om zo te ondersteunen met een passende dienstverlening. Met het organiseren van dit congres door Audrey Heye en ondergetekende hopen wij dat we hiermee een eerste stap in die richting hebben gezet.
door Anushka Rutten

werkgeversevent-5

anushka-1

Anushka Rutten - Adviseur Werkgeversdiensten

Voeg reactie toe