Activiteitenkalender

Informatie & inspiratie over grensoverschrijdend ondernemen tussen Nederland en Vlaanderen

Crossborder event Informatie & inspiratie over grensoverschrijdend ondernemen tussen Nederland en Vlaanderen. Hoe kunt u profiteren van voordelen...

Lees meer

Ontmoet jouw toekomstige werkgever op 22 maart!

Ontmoet jouw toekomstige werkgever op 22 maart! Na een overweldigend succes in 2017 met bijna 100 plaatsingen vindt er op 22 maart a.s. opnieuw een groots...

Lees meer

Banenbeurs Amerstreek 15 mei

15 mei 2018 Van 14.30 – 16.30 uur Waar: Theater De Bussel, Oosterhout WerkLink bedient werkgevers in de regio Dongemond, onder de vlag van het...

Lees meer

‘Werken in het groen? Eerst maar eens zien en dan geloven!’

2-1

 ‘Werken in het groen? Eerst maar eens zien en dan geloven!’

Dat is wat 21 werkzoekenden wilden én waar het WerkgeversServicepunt West-Brabant gehoor aan heeft gegeven. We waren welkom bij Gemeente Bergen op Zoom, Bras Fijnaart en Donker Groen om het échte groenwerk in de praktijk te zien, horen en ervaren.

Na deze dag weten we nu allemaal dat groenwerk meer is dan ‘schoffelen en ruimen’!

collage-2017-12-18

Het bladblazen, met een motor op je rug en een blazer in de hand, werd direct uitgetest door meerdere werkzoekenden. En dat ging goed en beviel ze prima! En het planten van een boom, waar eerst een grasmat lag, is niet iets wat zomaar even gebeurd is. Dat heeft Bras Fijnaart ons haarfijn uitgelegd. 

Na de lunch bij de WVS waar ook de nodige uitleg werd gegeven over het leerwerktraject zijn we als laatste op bezoek gegaan bij Donker Groen. 

Die waren de bomen aan het snoeien langs een fietspad. De hoogwerker kon 20 meter de hoogte in en dat hebben meerdere uit de groep (zelfs de klantmanager) ervaren! 

Al met al een succesvolle dag die veel informatie heeft opgeleverd!

Van de 21 werkzoekenden  zijn er zeker 14 geïnteresseerd om te gaan werken in het groen!

Medio maart gaan we de groenmarkt organiseren waar de groenbedrijven en werkzoekenden met elkaar ‘de deal’ kunnen gaan sluiten!

Terug naar overzicht

Deel deze pagina