Activiteitenkalender

Banenbeurs Altena 29 mei

Datum: 29 mei 2018 Het programma De werkzoekenden komen uit de regio Altena. Zij worden vanaf 14.30 uur verwacht in Fort Altena. Ze hebben er zin...

Lees meer

Goedemiddag Techniek

Wanneer: vrijdagmiddag 1 juni Waar: Trivium Etten-Leur Wat: Goedemiddag Techniek We organiseren een minibanenmarkt met werkgevers met vacatures...

Lees meer

Van uitkering naar logistiek medewerker

Felicitaties voor negentien kandidaten die bij DSV Solutions NL een traject tot logistiek medewerker hebben doorlopen. Na het opdoen van 150 uur ervaring in drie maanden tijd ontvingen zij hun certificering in bijzijn van de Roosendaalse wethouder Hans Verbraak. De kandidaten zijn allemaal afkomstig uit een ww- of bijstandsuitkering.

Van de negentien kandidaten werken er nu vier mensen nog bij DSV. Negen anderen zijn in de tussentijd bemiddeld naar een baan bij andere werkgevers in de regio. Eerder dit jaar zijn via dit opleidingstraject nog eens 25 mensen vanuit een uitkering bij DSV aan de slag gegaan.

 certificering (1)

Opleiding logistiek medewerker
De kandidaten kregen van logistiek dienstverlener DSV, Randstad en het WerkgeversServicepunt West-Brabant (WSP) een praktijkgerichte opleiding aangeboden met zicht op een baan. Het WSP en Randstad hebben hierbij de intakegesprekken gevoerd, het vervoer verzorgt naar een interne opleidingslocatie en workshops gegeven over het werken in het bedrijf.

Werk voor de regio
Met de komst van het Primark distributiecentrum van DSV naar Roosendaal, heeft wethouder Verbraak afspraken gemaakt met DSV om deze werkgelegenheid te creëren voor mensen vanuit deze positie: “Ik ben ontzettend blij dat DSV haar maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft genomen en dat dit het resultaat is. Daar ben ik erg trots op.”

Betekenis van werk
In gesprek met Roosendaalse wethouder Hans Verbraak vertelt logistiek medewerker John wat het certificaat voor hem betekent: “Ik heb drie jaar aan de kant gestaan. Dan hoor je er eigenlijk niet bij. “Het is weekend”, hoorde ik de radio-dj dan op vrijdagmiddag zeggen. Maar als je al de hele week thuis zit, dan voelt het niet als weekend.”

Goed personeel voor DSV
Volgens Bas Fraanje van DSV is het een aanpak die werkt en waar het logistieke bedrijf met vestigingen in Moerdijk en Roosendaal absoluut mee doorgaat: “Wij hadden een enorme nood aan goede medewerkers, tegelijkertijd zitten er veel mensen thuis. Fijn dat we door deze samenwerking mensen naar een mooi beroep in de logistiek kunnen begeleiden.”

Terug naar overzicht

Deel deze pagina