Activiteitenkalender

Banenbeurs Altena 29 mei

Datum: 29 mei 2018 Het programma De werkzoekenden komen uit de regio Altena. Zij worden vanaf 14.30 uur verwacht in Fort Altena. Ze hebben er zin...

Lees meer

Goedemiddag Techniek

Wanneer: vrijdagmiddag 1 juni Waar: Trivium Etten-Leur Wat: Goedemiddag Techniek We organiseren een minibanenmarkt met werkgevers met vacatures...

Lees meer

de Dag van het WSP

Het Werkgeversservicepunt West-Brabant bundelt op één dag in de regio de

krachten en activiteiten rondom werkgevers en werkzoekenden

Dag vol ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden

Op 21 september worden werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar gebracht tijdens de Dag van het WSP (WerkgeversServicepunt). In de gehele regio vinden er beurzen, gesprekken, speeddates, workshops en bedrijfsbezoeken plaats.

Van 50+ werkbeurs naar uitzendplein

De dag staat vol van ontmoetingen en gerichte informatie. Zo wordt er in Etten-Leur een 50+ Werkbeurs georganiseerd voor werkzoekenden en werkgevers die op zoek zijn naar werknemers met levenservaring. Gastspreker en ambassadeur voor 50+ werknemers John de Wolf inspireert de aanwezigen over de voordelen en mogelijkheden van ervaren krachten op de werkvloer.

In Geertruidenberg wordt in Fort. St. Gertrudis een banenbeurs XL op touw gezet, in Bergen op Zoom wordt het werkcentrum geopend in combinatie met een uitzendplein en scholingsmarkt en in Breda worden werkgevers getrakteerd op een verrassing. Ook zullen diverse wethouders uit de regio in gesprek met werkgevers over hun mogelijkheden om werknemers uit de bijstand een plek te geven.


Over het WerkgeversServicepunt West-Brabant

Het Werkgeversservicepunt West-Brabant (WSP West-Brabant) is sinds 1 januari 2015 actief bezig om mensen die moeilijk zelfstandig aan het werk komen, te begeleiden en te plaatsen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het WSP West-Brabant op dit gebied hét aanspreekpunt. De regio (18 gemeenten) waar het WSP West-Brabant actief is als aanspreekpunt voor werkgevers, is opgedeeld in vier subregio’s (Dongemond, Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom). Dit is gedaan om letterlijk dichterbij ondernemers te staan en ze lokaal te kunnen adviseren en ondersteunen. 


Samen dichtbij de ondernemer

Door het jaar heen worden in iedere subregio bedrijven bezocht, beurzen en bijeenkomsten georganiseerd om de match te maken tussen werkzoekenden en werkgevers. De ‘Dag van het WSP’ op 21 september bundelt de lokale activiteiten om zo op regionale schaal de ontmoeting tussen werkgevers en werkzoekenden extra kracht bij te zetten.

Terug naar overzicht

Deel deze pagina